ΕΛ.ΤΕ.Μ.Ε. A.Ε. | Γενική – μαιευτική – γυναικολογική – παιδιατρική κλινική «Ιασώ Θεσσαλίας»
16167
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16167,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Γενική – μαιευτική – γυναικολογική – παιδιατρική κλινική «Ιασώ Θεσσαλίας»

  • iasso-thessalias-5
  • iasso-thessalias-1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Εργοδότης / Φορέας Ανάθεσης : ΙΑΣΩ

Διεύθυνση Έργου: Παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας – Αθηνών, Θεσσαλία

Χρόνος Εκπόνησης Μελέτης: 2004

Συνολική Επιφάνεια: 27.000 m²

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Κ. Κυριακίδης & Συνεργάτες Α.Ε., Sparch Σακελλαρίδου / Παπανικολάου

 

Η Η/Μ Μελέτη εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Εταιρεία ΑΛΚΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.

Η Γενική – Μαιευτική – Γυναικολογική – Παιδιατρική Κλινική «ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» βρίσκεται σε οικόπεδο έκτασης 60.000 m² στον Κόμβο Νίκαιας στη Θεσσαλία. Έχει δυναμικότητα 213 κλινών και προσφέρει υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας, αποκατάστασης και νοσηλείας σε ενήλικες, παιδιά και νεογνά.

Η Κλινική αποτελείται από τρείς κτιριακές ενότητες: το κτίριο Α που αποτελείται από τρείς ορόφους, στεγάζει τμήματα διάγνωσης και θεραπείας, το κτίριο Β που αποτελείται από πέντε ορόφους που στεγάζονται οι νοσηλευτικές μονάδες και το κτίριο Γ που αποτελεί την κεντρική είσοδο της Κλινικής και περιλαμβάνει επίσης την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το κυλικείο και καταστήματα.

Στον υπόγειο χώρο που εκτείνεται σε όλη την έκταση των παραπάνω κτιριακών ενοτήτων στεγάζονται τμήματα υποστήριξης όπως πλυντήρια, μαγειρεία, αποστείρωση, φαρμακείο, αρχείο, αποδυτήρια, αποθήκες, τεχνικές υπηρεσίες κλπ καθώς και κεντρικές Η/Μ Εγκαταστάσεις (κεντρικό μηχανοστάσιο, υδροστάσιο, ηλεκτροστάσιο κλπ) και υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Στον περιβάλλοντα χώρο της Κλινικής διαμορφώνονται χώροι στάθμευσης 530 θέσεων, υπαίθριες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, ναός, θυρωρείο και φυλάκειο εισόδου.